Магазин - Чтиво

Вибір термобілизни

Безглузда і неприємна ситуація, коли приїхавши на роботу, відчуваєш, що з тебе струменіє піт, і ти змушений вмикати вентилятор. З’являється дискомфорт, працездатність знижується. Така прикрість стається через те, що по дорозі тіло витратило багато енергії на виділення, випарування й зігрівання вологи (поту), яка всотується в одежу й різко знижує її термозбережні властивості.

Так само дуже швидко настає відчуття втоми під час спортивної активності або простого активного відпочинку.

У таких випадках вкрай важливо створити собі свій власний “недоторканий клімат”, який би огортав тебе і зберігався незалежно від температури зовні.

Власне, це омріяне відчуття сталого термокомфорту і загальної бадьорості взимку та й влітку якнайкраще може забезпечити термобілизна, яка набула широкого розповсюдження в останні кілька років.

Термобілизна – це функціональна одежа, яка призначається для збереження тепла та/або виведення вологи з поверхні тіла. Теплозбережний ефект досягається за рахунок того, що повітря, яке міститься в термобілизні, нагрівається, торкаючись тіла, - і утворює захисний шар теплого повітря між шкірою і холодним довкіллям. Цей же захисний шар, за рахунок різниці тиску, виштовхує вологу назовні, таким чином, забезпечуючи вологовивідну функцію термобілизни.

sch1sch2sch3

Термобілизна підходить як для щоденного носіння в місті, так і для використання під час активного відпочинку чи занять спортом. Тож, звісно, треба чітко визначитись, для яких потреб Ви плануєте купляти термобілизну. Передусім, слід зважати на поєднання тканин, з яких вона виготовлена.

Для щоденного носіння достатньо білизни тільки з теплозбережним ефектом та зробленої з бавовни, льону чи шерсті, які більш приємні для тіла. Натомість для тих, хто займається екстремальними чи водними видами спорту, термобілизна має забезпечувати вологовивідну функцію і бути виготовленою тільки й виключно зі штучних матеріалів, до яких відносяться нейлон, поліестер і поліпропілен. Синтетичні тканини прекрасно виводять вологу з тіла, і є більш витривалими і довговічними. Щодо термобілизни для гірськолижників та сноубордистів, то найправильнішим тут буде вибір гібридної теплозбережної та вологовивідної термобілизни. У такій білизні до штучних тканин допускається додавання натуральних, а саме – бавовни чи шерсті. Така білизна чудово зберігатиме свої властивості протягом 4-8 годин на день – цього часу цілком достатньо, щоб накататися досхочу. Потім натуральні тканини насичуються вологою, і це призводить до втрати білизною своїх теплоізоляційних властивостей.

Окрім матеріалу важливою також є і товщина термобілизни. Тут все вкрай просто – чим товща білизна, тим вона тепліша і важча, та призначена для холоднішого періоду, і навпаки – чим тонша білизна, тим вона менш теплозбережна і легша за вагою, а відтак, вона більше пасує до літньої пори року.

У нашому інтернет-магазині Ви зможете придбати термобілизну провідних виробників: Campus, Hannah, Alpine Pro, Lasting, Fuse, Milo, Marmot. Крім цього, товар дуже зручно, чітко й вичерпно покласифікований згідно із запитами покупців, а зручний фільтр допоможе лего підібрати потрібну саме вам термобілизну по таких параметрах, як вид активності, вартість и матеріал.

Вдалого Вам вибору задля ласкавої зими!